Právě vysíláme

Kanye West přišel o univerzitní titul. Studenti školy uspořádali proti rapperovi petici

9. prosince 2022 16:10
Kanye West přišel o univerzitní titul. Studenti školy uspořádali proti rapperovi petici

Kanye West dál pyká za své antisemitské výroky. Po zrušení spolupráce s Adidasem přichází další výsledek jeho velmi nevhodných poznámek.

Kanye West sice trpí bipolární poruchou, ovšem jeho výroky jdou velmi často za hranu morálních hodnot. Naposledy Kanye rozvířil vody, když prohlásil, že i na Adolf Hitlerovi „i vidí pozitivní věci“ a diktátor, který má na svědomí miliony životů, udělal pro svět i dobré věci. Na jeho výroky nyní reagoval Institut umění v Chicagu na kterém West získal před sedmi lety titul pro jeho umělecké úspěchy. Prezidentka školy Elissa Tenny pro Buzzfeed News uvedla, že univerzita titul Kanyemu odebrala. „Jeho činy nejsou v souladu s posláním a hodnotami SAIC. Proto jsme mu zrušili čestný titul,“ řekla. Škola navíc označila rapperovy komentáře za „rasistické, protičernošské a nebezpečné, obzvlášť pro židovskou komunitu.“

Za odebrání titulu mohou především studenti univerzity. Ti vytvořili petici a bojovali za odebrání. Škola údajně sebrala titul poprvé od založení univerzity. Samotný Kanye se ke ztrátě titulu nevyjádřil, stejně tak jako se nesnažil vyvrátit své antisemitské názory. Zdá se ovšem, že kdysi velmi populární rapper má možná po kariéře. Spolupráci s ním totiž rozvázaly i značky Gap a Balenciaga. S Westem navíc už nespolupracuje ani jeho talentová agentura. Je to snad konec éry slavného rappera, který byl po mnoho let svým fanouškům vzorem?

Kanye při přebírání diplomu

Články, které by tě mohly zajímat