Právě vysíláme

Kontroverzní rapper R. KELLY je ve vazbě! Je obviněn ze zneužívání 4 dívek

25. února 2019 11:10
Kontroverzní rapper R. KELLY je ve vazbě! Je obviněn ze zneužívání 4 dívek

R. Kelly dorazil na policejní stanici v Chicagu poté, co ho celkem čtyři ženy obvinili ze sexuálního zneužívání. Kontroverzní rapper musí zaplatit celkovou kauci ve výši jednoho milionu dolarů. Jeho právník ale tvrdí, že má finanční problémy a že peníze momentálně nemá.

Těžký případ

Rapper čelí podezření ze sexuálního zneužívání nezletilých dívek již deset let, ale oficiální soudní obvinění proti němu padlo až nyní. Tři ze čtyř žen, které R. Kellyho obviňují, tvrdí, že je rapper zneužíval, když byly ještě nezletilé.

Televizní stanice Lifetime letos o R. Kellym vysílala šestidílný dokumentární pořad Surviving R. Kelly, při kterém se svěřilo několik desítek údajných obětí rappera. Pořad vyvolal po Spojených státech obrovský rozruch a hudební label Sony se s rapperem koncem ledna rozloučil.

R. Kelly

Rapper R. Kelly

Vysoká kauce a finanční problémy

Soudce rapperovi nařídil zaplatit celkovou kauci ve výši 1 milionu dolarů, tedy 250 000 dolarů za každé obvinění. R. Kelly musel rovněž zaplatit částku ve výši 100 000 dolarů, aby mohl opustit policejní stanici. To se ovšem nestalo a rapper tudíž zůstal ve vazbě.

R. Kellyův právník Steve Greenberg novinářům před policejní stanici uvedl, že R. Kelly je nevinný. Podle Greenberga nezaplatil rapper kauci kvůli tomu, že se momentálně nachází ve finančních potížích a peníze zkrátka nemá.

Televizní stanice CNN nedávno zveřejnila celkový rozsah R. Kellyových finančních potíží. Podle americké stanice dluží rapper celkem 169 000 dolarů na nezaplacených alimentech z prvního manželství a zároveň dluží 166 000 dolarů za nájem.

Rappera zřejmě čeká velmi těžké období. Po dlouho trvajících spekulacích bychom se ale konečně měli dozvědět, zda je nevinný, či ne. R. Kellyho čeká další soudní výslech už dnes.

R. Kelly policie

Rapper R. Kelly na policejní stanici v Chicagu

Zdroj: BBC, CNN, Instagram, Shutterstock, The Telegraph, muterkelly, r-kelly.com

Kdo vyhrál letošní Oscary?

Články, které by tě mohly zajímat