Právě vysíláme

Lesbické partnerky se dočkaly miminka, které odnosily obě dvě. Jsou první v historii!

30. října 2018 14:10
Lesbické partnerky se dočkaly miminka, které odnosily obě dvě. Jsou první v historii!

Ashleig a Bliss Coulterovi jsou lesbickým párem žen, které vždy toužily po společné rodině. Po svatbě se rozhodly pořídit si dítě, měly však jednu podmínku – miminko musí odnosit obě dvě!

Pokud chce mít jakýkoliv lesbický pár dítě a neuvažuje o adopci, obvykle si musí najít dárce spermií a dítě pak odnosí pouze jedna z žen. Oficiálně se tak stane i jeho biologickou matkou.

S tímto přístupem se však Ashleig ani Bliss smířit nechtěly a své budoucí miminko si přály odnosit obě.

A ačkoliv tomu ani jedna nevěřila, nakonec se jim toto přání splnilo. Odborníci na umělé oplodnění doktor Kevin Doody a jeho manželka Kathy Woody z Texasu ženám pomohli a díky nim se obě staly matkami stejného dítěte.

Bliss bylo nejdříve odebráno vajíčko, které bylo posléze oplodněno spermatem od dárce. Následně vzniklé embryo se umístilo do Blissina těla a sloužilo jako inkubátor během prvních pěti dnů. Posléze bylo embryo z jejího těla vyjmuto a přeneseno do těla Ashleig, kde se plod v pořádku vyvinul a Blissinina partnerka zažila 9 měsíců klidného těhotenství.

Nyní mají partnerky krásného chlapečka a staly se prvním párem stejného pohlaví, jemuž se narodilo dítě za těchto okolností. Způsob, jakým umělé oplodnění proběhlo, považují obě dvě za požehnání. Ženy o svém příběhu dokonce promluvily i do médií a nabádají další LGBT páry, aby se to rovněž nebály zkusit. Nic totiž – evidentně – není nemožné!

 

Zdroj: People.com

Co vymyslet s partnerem, když je venku hnusně

Články, které by tě mohly zajímat