Právě vysíláme

LEWIS HAMILTON se svěřil fanouškům: „Můj buldog je stoprocentní vegan“

13. července 2020 15:10
LEWIS HAMILTON se svěřil fanouškům: „Můj buldog je stoprocentní vegan“

Šestinásobný mistr Formule 1 Lewis Hamilton uvedl, že jeho buldok je stoprocentní vegan – stejně jako on.

V příspěvku na Instagramu Lewis napsal: „Ahoj kluci, takže Roscoe je nyní stoprocetní vegan. Od té doby, co přešel na veganskou stravu, jeho srts je mnohem měkčí, jeho oteklé tlapky se zahojily, už nekulhá bolestí od artritidy a jeho dýchání se mnohem zlepšilo.“ Podle Lewise je jeho mazlíček s výsledky velmi spokojený a on sám taky. Závodník oznámil, že se stává veganem, v roce 2017 a od té doby je obhájcem veganské stravy.

Prezidentka Britské veterinární asociace Daniella Dos Santos uvedla pro BBC: „Ve Velké Británii je podle zákona o dobrých životních podmínkách zvířat majitel povinen živit zvíře vhodnou stravou. Pokud váš osobní systém víry znamená, že nechcete jíst žádné živočišné bílkoviny, je to v pořádku, ale tato strava není navržena tak, aby splňovala standardy dobrých životních podmínek vašeho domácího mazlíčka.“  Například kočky jsou od přírody masožravci a vyžadují, aby jejich strava obsahovala určité množství aminokyselin. Jejich nedostatek může vést ke zdravotním problémům.

Hamilton si s tím ale hlavu neláme a svého sedmiletého Rosca dokonce nabízí jako modela. „Roscoe je nyní součástí modelingové agentury a má konkurzy. Dostává zaplaceno, 700 dolarů denně, je to směšné, miluju ho.“ dodal Lewis.

Co myslíte, je to správné, aby byl pes stravovaný jako vegan?

Zdroj: Instagram, Ladbible, BBC

Články, které by tě mohly zajímat