Právě vysíláme

Libor Bouček potvrdil nakažení covidem. Popsal průběh nemoci a poslal vzkaz všem, co ve vir nevěří

7. října 2020 12:10
Libor Bouček potvrdil nakažení covidem. Popsal průběh nemoci a poslal vzkaz všem, co ve vir nevěří

Pandemie koronaviru bohužel stále ve světě přetrvává a zákeřný koronavirus se nevyhýbá ani známým osobnostem. Nyní pozitivní test potvrdil i moderátor Libor Bouček a poslal vzkaz všem, kteří vir zlehčují.

„Je to tak. I mě dostihl ten vir. A to myslím, že jsem udělal maximum pro to, aby se to nestalo. Ale některý hry na schovku vyhrát nejdou. A nemáte je absolutně pod kontrolou. Nepíšu to jako přání soucitu a hledání síly – tu mám. I díky tomu, že nejsem doma sám. Píšu to především pro ty, kteří spíš řeší svůj komfort a osobní pohodu. Ta nemoc je nevyzpytatelná,“ napsal Libor a svěřil se s tím, jak se u něj Covid-19 projevuje – moderátor bojuje s velkými bolestmi hlavy, ztratil čich a jak napsal, spát 16 hodin denně nyní pro něj není žádný problém.

Protože řada lidí vir podceňuje a ve společnosti se často objevují nepodložené informace o tom, že se jedná o jednu velkou celosvětovou lež, rozhodl se Bouček poslat vzkaz všem, kteří si podle něj neuvědomují, že Covid-19 je opravdu problém, a převážně pro rizikovou skupinu lidí. „Největší starost mi dělají zdravotníci. Lékaři, sestry a ti, kteří vedou ten křehký, ale zcela nezastupitelný sektor. Ten se teď nemůže zastavit, i když by kvůli viru vlastně několikrát mohl. Logicky se šíří i tam. Jak si vykládám nouzový stav? Tak, že je to doba, kdy bychom měli odložit všechno kverulantství, kecy na sociálních sítích a zaručené informace z druhé ruky o tom, jak někomu netestovanému přišel pozitivní výsledek apod.,“ apeluje na Instagramu a tvrdí, že podceňování viru a šíření nepravd a dohad je nyní hloupé a trapné. „Ta nemoc je sakra nepříjemná pro skoro 40níka, umím si představit, co může udělat těm s větším rizikem,“ vzkázal pak na závěr.

 

Zdroj: Instagram

Články, které by tě mohly zajímat