Právě vysíláme

Like House: Soutěž má velký háček. Jeden soutěžící je zainteresován víc než je vhodné

28. dubna 2021 13:10
Like House: Soutěž má velký háček. Jeden soutěžící je zainteresován víc než je vhodné

Reality show s influencery nazvaná Like House má další skandál. Adam Kajumi je zainteresován více než je pro soutěžícího vhodné.

Střet zájmů

Sedm influencerů bojuje o půlmilionovou výhru, ale ne všichni, jak se zdá, mají stejnou šanci na vítězství.

Adam Kajumi je do soutěže zainteresován podstatně více, než je pro soutěžícího vhodné. Je jedním ze strůjců celé reality show. Nyní vyšlo na povrch, že byl ještě pár dnů před startem reality show spolumajitelem společnosti Go Social, která programovala aplikaci OuKee, prostřednictvím které probíhá hlasování a tím rozhodne o absolutním vítězi celé show.

Adam založil společnost s dnes již bývalými společníky 24. ledna 2020. Kajumi byl většinovým majitelem, vlastnil 61 procent společnosti. Svého podílu ve firmě se v tichosti zbavil 31. března letošního roku.

„Influencer Adam Kajumi stál u zrodu myšlenky reality show Like House a pro divácké hlasování doporučil produkci pořadu svou mobilní aplikaci OuKee. Abychom zajistili důvěryhodnost, transparentnost a nedošlo ke střetu zájmů, Adam Kajumi se vzdal před začátkem natáčení svého podílu na aplikaci a žádným způsobem nefiguruje v její vlastnické struktuře. K výsledkům hlasování má mít přístup jediná osoba, a to producent pořadu Radko Janoušek. V aplikaci a na cloudovém úložišti navíc probíhá pravidelná datová analýza, která zajišťuje bezpečnost a správnost hlasování. Jsme přesvědčeni, že tato nastavení zajišťují důvěryhodnost průběhu a výsledků diváckého hlasování,“ uvedla Prima v oficiálním prohlášení.

I když se influencer oficiálně vzdal svého podílu a nyní již se společností Go Social nemá nic společného, nemění to nic na tom, že je ve střetu zájmů.

Adam Kajumi

Zdroj: Expres

Články, které by tě mohly zajímat