Právě vysíláme

Máte doma agresivní kočku? Přečtěte si tipy odborníků, co s tím

15. května 2018 10:10
Máte doma agresivní kočku? Přečtěte si tipy odborníků, co s tím

Kočky se nedají vychovat v tradičním slova smyslu podobně jako třeba psi. Pokud vaše číča ale vykazuje známky chování, kvůli kterému je vaše společné soužití stále více problémové, existují způsoby, jak to změnit.

1. Každá kočka je jedinečná a proto je nutné k ní individuálně přistupovat. Kočka není pes a nemá tudíž potřebu se člověku podřizovat. Naopak. Pochopit chování své kočky by měl každý, kdo si tohoto mazlíčka pořizuje, a především ti lidé, kteří si kočku berou do svého bytu.

2. Rozhodně kočku netrestejme! Kočky si pamatují negativní chování a vzniklý stres z trestu nám vrátí opět v podobě agrese!

3. Častou příčinou agresivního chování koček je strach nebo negativní zkušenosti. Pak stačí dané příčiny odstranit a kočičí chování by se mělo vrátit do normálu. Zkuste vypozorovat, při jaké příležitosti se vaše kočka chová problematicky.

4. Důvodem agresivního napadání kočky může být i to, že jí nedopřáváte vše, co potřebuje ke spokojenému životu. Kočka je šelma, má potřebu lovit a chránit si své teritorium, proto je důležité, aby měla správnou stravu a možnost své lovecké instinkty vybít na závěsných hračkách.

ČTĚTE TAKÉ: Jak by to vypadalo, kdyby kočky vyrazily nakupovat? Podívejte se na neuvěřitelně vtipné video

5. Pokud máte v bytě problémovou kočku a bezúspěšně jste vyzkoušeli už všechny způsoby nápravy, poraďte se s odborníkem. Možná vám řekne, že agresivní chování vaší kočky má genetické predispozice, což je odpověď, kterou patrně nechcete slyšet. Možná ho ale napadne ještě jiné řešení a v tom případě, směle do toho.

Vždyť co může být lepšího než spokojené soužití s předoucím a milujícím parťákem.

Zdroj: catlovehub.com

Zvířecích alergiků přibývá, i vědci jsou v šoku. Co to způsobuje?

Články, které by tě mohly zajímat