Právě vysíláme

Matka samoživitelka prosila učitelku syna o 130 korun. Nakonec dostala 1,5 milionu

22. prosince 2022 9:10
Matka samoživitelka prosila učitelku syna o 130 korun. Nakonec dostala 1,5 milionu

Příběh ženy samoživitelky vás utvrdí v tom, že svět je pořád dobré místo!

Po smrti manžela neměla šestačtyřicetiletá Subhádra dostatek prostředků, aby uživila děti, a poprosila učitelku svého syna o 500 rupií (zhruba 140 korun). Ta na sociálních sítích spustila crowdfundingovou kampaň, která rodině Subhádry zajistila 5,5 milionu rupií (přes 1,5 milionu korun). Informovala o tom BBC s tím, že sbírka už byla uzavřena.

Subhádra nemůže chodit do práce, protože nejmladší z jejích tří synů trpí mozkovou obrnou a vyžaduje neustálou péči. Poté, co jí v srpnu zemřel manžel, bylo pro ni těžké rodinu zaopatřit. Minulý pátek proto požádala o pomoc učitelku svého syna Kiridžu Harikumar.

„Dala jsem jí 1000 rupií a řekla jsem, že něco podniknu,“ uvedla Harikumar, která učí hindštinu. Když učitelka rodinu navštívila, zjistila, že děti nemají co jíst. V pátek napsala o situaci rodiny na facebook a poprosila o dobrovolný příspěvek přímo na účet paní Subhádry.

Příspěvek se začal rychle šířit a do pondělí Subhadra obdržela od neznámých lidí 5,5 milionu rupií (zhruba 1,5 milionu korun). Část peněz plánuje použít na dostavění domu.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat