Právě vysíláme

Matkou GRETY THUNBERG je operní zpěvačka. Zúčastnila se i EUROVIZE a její vystoupení bylo propadák!

11. října 2019 15:10
Matkou GRETY THUNBERG je operní zpěvačka. Zúčastnila se i EUROVIZE a její vystoupení bylo propadák!

O Gretě Thunberg toho už víme mnoho. Na veřejnost však nyní prosakují informace o její rodině, které jsou nanejvýš zajímavé. Věděli jste například, že Gretina maminka je populární švédská zpěvačka?

Šestnáctiletá Greta rozhodně není jedinou slavnou osobou v rodině. Maminkou mladé aktivistky je ve Švédsku známá opěrní zpěvačka Maleta Ernman, která se dokonce v roce 2009 zúčastnila soutěže Eurovize. 48letá platinová blondýna tehdy zazpívala píseň La Voix a její vystoupení se zřejmě nikdy nezařadí mezi ikonická hudební čísla. V soutěži ostatně skončila až na 21. místě. To, co se ovšem Maletě musí přidat k dobru je fakt, že na svůj věk vypadá vážně skvěle.

Ačkoliv je zpěvačka ve své rodné zemi moc dobře známá, její vystoupení z Eurovize začalo po internetu kolovat až po Gretině velkém boomu v médiích. Z hlediska slávy je culíkatá dcera mnohem více úspěšnější než její matka a šestnáctiletou bojovnici za ochranu životního prostředí zná celý svět. Nutno ovšem podotknout, že zatímco polovina planety Gretu zbožňuje a obdivuje, pro tu druhou se jedná o zpovykanou teenagerku, jenž se stala pouhým marketingovým nástrojem.

Články, které by tě mohly zajímat