Právě vysíláme

Matthew Perry o své závislosti na opiátech: Ve 49 letech jsem málem zemřel

20. října 2022 14:34
Matthew Perry o své závislosti na opiátech: Ve 49 letech jsem málem zemřel

Matthew Perry, hvězda seriálu Přátelé, prozradil detaily ze svého soukromí. V autobiografické knize přiznal velké problémy, které ho provázely řadu let.

Už 1. listopadu vychází Perryho kniha pod názvem Friends, Lovers and Big Terrible Thing. V ní slavný herec píše o všech svých životních strastech, které ho doprovází už od natáčení Přátel. Matthew například uvádí, že ve svých 49 letech málem přišel o život.

Herec kvůli prasklému střevu a nadměrnému užití opiátů skončil v kómatu na dva týdny. Pět měsíců poté strávil v nemocnici a jeho rodina se obávala nejhoršího. Lékaři jim totiž sdělili, že Matthew možná nepřežije. „Připojili mě na přístroj, který nahrazuje funkce srdce a plic. Čtyři lidé, kteří byli v nemocnici pod stejnými přístroji, nepřežili. Já ano, dodnes nechápu proč,“ přiznává.

Matthew Perry nastoupil do seriálu Přátelé ve svých 24 letech. V té době jeho závislost na alkoholu a lécích nebyla velká, ovšem později se rozjela naplno. Matthew v jednu chvíli zhubnul na 58 kilo a následně zase nabral váhu zpátky a trpěl obezitou. Herec už ostatně v minulosti několikrát přiznal, že některé série seriálu si vůbec nepamatuje. Ke konci natáčení už ovšem se závislostí bojoval a 9. sérií natočil dle své knihy naprosto střízlivý. V této době byl také nominován na cenu za nejlepšího herce. Perry tvrdí, že jeho herečtí kolegové z Přátel o jeho problémech moc dobře věděli. Byli ovšem velmi trpěliví a čekali, až bude jejich přítel v pořádku.

Seriálový Chandler byl v léčebně celkem patnáctkrát a kvůli závislosti podstoupil i řadu operací. Břicho mu prý operovali celkem čtrnáctkrát a jizva na těle mu dodnes připomíná, jak moc důležité je zůstat střízlivý. Svou knihou chce pomoct i dalším lidem, kteří bojují se stejnými problémy. „Je jedno, jestli jste slavní, nebo ne. Nemoc si nevybírá,“ dodává.

Články, které by tě mohly zajímat