Právě vysíláme

MICHAEL JACKSON znovu čelí podezření ze sexuálního zneužívání: Kdo jsou jeho žalobci a co o něm říkají?

5. března 2019 11:10
MICHAEL JACKSON znovu čelí podezření ze sexuálního zneužívání: Kdo jsou jeho žalobci a co o něm říkají?

Zesnulý král popu Michael Jackson se znovu stal terčem obvinění ze sexuálního zneužívání dětí ve Spojených státech. Zpěváka v novém dokumentárním seriálu Leaving Neverland podezírají dva muži, kteří tvrdí, že je Jackson zneužil během dětství. Rodina zesnulé popové ikony podezření odmítá a nyní se soudí s kanálem HBO za to, že pořad odvysílal. Ve hře je celkem 100 milionů dolarů!

Nová obvinění

Britský režisér Dan Reed v dokumentárním seriálu Leaving Neverland vyzpovídal dva muže, kteří tvrdí, že je zpěvák zneužil. Wade Robson a James Safechuck údajně navštěvovali Jacksonův známý pozemek Neverland pravidelně a znali se s ním osobně.

Robson o Jacksonovi v minulosti tvrdil, že je nevinný. Dokonce o tom i vypovídal před soudem v roce 2003, kdy Jackson čelil podobným obviněním ze zneužívání dětí. Robson na zpěváka podal soudní žalobu kvůli zneužívání už v roce 2013, ale tenkrát mu to soudce zamítl. V seriálu Leaving Neverland tvrdí, že chce „konečně vyjít s pravdou ven“.

Mrkněte na upoutávku na Leaving Neverland níže.

 

Bouřlivé reakce

Nový dokument Leaving Neverland hluboce polarizoval americkou společnost. Jacksonovi fanoušci tvrdí, že je nevinný. Ostatní ho za údajné činy odsuzují.

Rodina zesnulého zpěváka vehementně odmítá podezření z dokumentárního pořadu Leaving Neverland. Podle ní byl Jackson nevinný a lidé ve Spojených státech nyní známého zpěváka neoprávněně „lynčují“. Jacksonovi pozůstalí se s televizní stanici HBO soudí o 100 milionů dolarů kvůli tomu, že pořad odvysílala.

Co je na novém podezření pravdy? Měla stanice HBO právo na to, aby dokument odvysílala? To vše ukáže soudní proces. Životní úspěch jednoho z nejznámějších hudebníků v historii je ale v ohrožení.

Zdroj: YouTube, Instagram, CNN, BBC, HBO

Ze života celebrit: Kdo se v posledních dnech zasnoubil?

Články, které by tě mohly zajímat