Právě vysíláme

MICHAELU SCHUMACHEROVI je 50 let. Celý svět motorsportu vzdává hold své legendě

3. ledna 2019 12:10
MICHAELU SCHUMACHEROVI je 50 let. Celý svět motorsportu vzdává hold své legendě

Je nejúspěšnějším pilotem v historii Formule 1. Také patří mezi nejúspěšnější a nejslavnější sportovce vůbec. A právě dnes má 50. narozeniny.

Michael Schumacher opustil svět Formule 1 v roce 2012. Od prosince 2013 je po vážné nehodě na lyžích v péči lékařů a dosud se neobjevil na veřejnosti. V soukromí s rodinou také slaví (dá-li se to tak říct) své životní jubileum.

Rodina: Michael má být na co pyšný

„Má tu nejlepší možnou péči a děláme vše, co je v lidských silách,“ stojí v prohlášení rodiny. „Pochopte však prosím, že plníme Michaelovo přání a uchováváme tak citlivé téma jako zdraví v soukromí.“

U příležitosti Schumacherových 50. narozenin vznikla za přispění nadace The Keep Fighting Foundation také speciální aplikace. Jde o jakési virtuální muzeum, které je zdarma ke stažení pro všechny operační systémy. „Je to další způsob, jak Michaelovi i jeho fanouškům dát, co si zaslouží, a oslavit jeho neuvěřitelné úspěchy. Michael může být právem pyšný na to, co dokázal, a my jsme pyšní na něj.“ 

Uznání a podpora od Ferrari i od Renaultu

Schumacherovými padesátinami žije takřka celý svět. Formule 1 zveřejnila na Facebooku video, kde mají Michaelovi přátelé i někdejší rivalové vystihnout fenomenálního jezdce jedním slovem. Zaznívají obdivná vyjádření jako talent, hrdina, dokonce i král.

 

Chybět samozřejmě nemohl vzkaz od automobilky z Maranella. V barvách Ferrari strávil pilot nejlepší léta kariéry.

Velmi rádi na Schumiho vzpomínají také u Mercedesu, kde svou bohatou kariéru končil. Michael je jedním z otců našeho úspěchu posledních pěti let. Žádný další takový závodník není. Jsme extrémně vděční za všechno, co pro nás udělal,“ říká šéf závodního oddělení Toro Wolf.

A s vřelými slovy přišel i Renault – za který svého času jezdil Schumacherův někdejší rival Fernando Alonso. Zároveň ale používala motory od Renaultu stáj Benetton, s níž Schumi v 90. letech získal své první tituly.

Zdroj: Independent.ie, SkySports.com, Facebook @Formula1, Twitter

Na jaké seriály se můžete v novém roce těšit?

Články, které by tě mohly zajímat