Právě vysíláme

MikeJePán žádal od státu půl milionu. Nedostane ani korunu!

5. října 2018 14:10
MikeJePán žádal od státu půl milionu. Nedostane ani korunu!

Bývalý YouTuber MikeJePán přišel dost možná o pěkný balík peněz. A dost možná vlastní vinou!

MikeJePán byl v minulosti úspěšný YouTuber, který rád provokoval policisty a „poučoval“ je o zákonech. Ačkoliv měla jeho videa často statisíce zhlédnutí, YouTube usoudil, že Mikeova tvorba často porušuje autorská práva a kanál mu byl smazán.

Po dobu své kariéry byl Mike u soudu pečený vařený. Nyní se u něj objevil znovu. Tentokrát ale požadoval od státu půl milionu korun. Proč?

Za vše může soudní spor z roku 2016. Před dvěma lety v říjnu byl MikeJePán odsouzen ke čtyřem měsícům podmíněného trestu a k dvouletému zákazu řízení za to, že i přes údajný zákaz řízení opakovaně sedal za volant. Kontroverzní YouTuber však tvrdil, že byl odsouzen neprávem, a proti rozsudku se odvolal. Městský soud mu dal posléze za pravdu a zprostil ho obžaloby. Ministerstvo spravedlnosti se Mikeovi omluvilo a zaplatilo mu náklady za obhajobu ve výši 11 850 korun. To ovšem dvacetiletému mladíkovi nestačilo a po soudu chtěl 500 tisíc korun.

S touto částkou se však bude muset Mike podle všeho rozloučit. Žaloba totiž nebyla podána do půl roku, jak je stanoveno ze zákona, ale až den po uplynutí této lhůty. Na půl milionu korun tedy nemá mladý podnikatel žádné právo.

Mike i jeho právní zástupce toto samozřejmě odmítají a jsou připraveni o peníze bojovat i nadále. A když to prý bude nutné, povedou celou záležitost i k ústavnímu soudu. Jak sami tvrdí, důvodem opožděného podání žaloby byla právníkova pracovní neschopnost. Podle zástupkyně žalovaného ministerstva je to však úplně jedno. „Pracovní neschopnost právního zástupce nemůže mít vliv na běh promlčecí doby. Na vznesené námitce promlčení trvám, lhůta byla vypočtena v souladu se zákonem od data právní moci zprošťujícího rozsudku,“ řekla serveru idnes.cz Gabriela Nejedlá.

Co myslíte, jak to asi celé dopadne?

Zdroj: idnes.cz

Pražská burleska chystá novou sezonu s názvem Hollywood Babylon

Články, které by tě mohly zajímat