Právě vysíláme

Mír? Amber Heard a Johnny Depp uzavřeli dohodu v soudním sporu

20. prosince 2022 11:30
Mír? Amber Heard a Johnny Depp uzavřeli dohodu v soudním sporu

Herečka Amber Heard uzavřela dohodu o ukončení odvolacího řízení v právním sporu se svým bývalým manželem, americkým hercem Johnnym Deppem.

Šestatřicetiletá herečka se původně odvolala proti červnovému verdiktu soudu, který jí nařídil vyplatit Deppovi za pomluvu přes deset milionů dolarů (asi 230 milionů korun). Depp naopak měl zaplatit dva miliony dolarů (asi 46 milionů korun) za vyjádření svého právníka.

„Je důležité říct, že jsem tohle nikdy nechtěla. Můj život byl ničen během toho, co jsem bránila svoji pravdu. Očerňování, kterému jsem čelila na sociálních sítích, je symptomem toho, jak se ženy znovu stávají oběťmi, když vystoupí (se zkušeností domácího násilí),“ napsala Heard na svém instagramu a dodala, že rozhodnutí uzavřít dohodu bylo „velmi těžké“.

Právní spor mezi bývalými manželi vycházel ze sloupku zveřejněného v listu Washington Post v roce 2018, kde se Heard označila za „veřejně známou tvář domácího násilí“. Depp v něm není jmenován, podle jeho právníků ale vyjádření vyznívalo jasně, neboť obvinění ze strany americké herečky už byla veřejnosti známá. Amber v roce 2020 na žalobu svého exmanžela reagovala vlastní stížností kvůli tvrzením Deppova právníka, že veškerá její nařčení jsou falešná.

Sedmičlenná porota v červnu dala Deppovi za pravdu ohledně všech tří výroků ze zmíněného článku, které právníci hollywoodské hvězdy napadli. Porotci přitom dospěli k závěru, že Heard jednala se zlým úmyslem, když si ve svém textu mimo jiné stěžovala na  instituce chránící muže obviněné z domácího násilí. Depp veškerá nařčení z fyzických útoků na svou bývalou manželku odmítá a naopak u soudu vykresloval o 22 let mladší herečku jako agresora. Heard naopak uspěla se svojí stížností na vyjádření exmanželova právníka, který její tvrzení označil za mystifikaci.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat