Právě vysíláme

Módní řetězec Forever 21 krachuje! Firma možná uzavře všechny svoje evropské pobočky

30. září 2019 16:10
Módní řetězec Forever 21 krachuje! Firma možná uzavře všechny svoje evropské pobočky

Populární americký módní řetězec Forever 21 je v insolvenci. Chyby ve vedení a převaha konkurence značce způsobily velké finanční ztráty, a tak bude muset zavřít až 350 svých obchodních poboček po celém světě.

Smutná zpráva

Mluvčí značky Forever 21 potvrdil zpravodajskému serveru BBC, že firma zavře většinu svých prodejen po Evropě a Asii. Údajně hrozí, že obchody Forever 21 z Evropy zmizí úplně.

Firma, jež byla založena v roce 1984, nabízí levné, ale kvalitní módní oděvy ve stylu Zary či H&M. S nástupem internetových prodejen a obchodních řetězců ovšem značka nestačila držet krok, a tak se brzy ocitla v problémech. Začátkem září se do módní značky navíc opřela zpěvačka Ariana Grande, která ji obvinila z nelegálního využití její vizáže pro marketingové účely.

Trojice žen, jež nosí trendy šaty

Firma Forever 21 prodávala stylové módní oděvy za levnou cenu

Ačkoliv to s působením značky v Evropě nyní nevypadá vůbec dobře, její mluvčí tvrdí, že insolvence naopak značce pomůže se lépe reorganizovat a přehodnotit svoje priority. „Neznamená to, že půjdeme do likvidace,“ uvedl mluvčí, „naopak, rozhodnutí přejít do insolvence je plánovaný a promyšlený krok, který nás do budoucna posune dál.“

Zdroj: BBC, Instagram, Shutterstock

Články, které by tě mohly zajímat