Právě vysíláme

Mumifikují žraloka, který usmrtil Rusa. V žaludku našli jeho hlavu

15. června 2023 9:10
Mumifikují žraloka, který usmrtil Rusa. V žaludku našli jeho hlavu

Minulý týden došlo v turisty oblíbené Hurghadě k obrovské tragédii. Žralok tam usmrtil teprve třiadvacetiletého Rusa Vladimira Popova, útok přitom na kamery zaznamenali přihlížející. Místní následně žraloka ulovili a začali pracovat na jeho mumifikaci. Přitom z něj vytáhli hlavu a další části těla oběti.

Žraloka ulovili místní rybáři krátce poté, co na třiadvacetiletého Rusa zaútočil. V pondělí započala jeho mumifikace, jejíž cílem je zjistit, co ho k útoku vedlo. Během ní ze žaludku žraloka vytáhli část ostatků zesnulého Vladimira Popova, respektive jeho hlavu a vrchní část těla. Nohy našli rybáři krátce po útoku ve vodě. Poté, co bude mumifikace žraloka ukončena, vystaví ho v Muzeu mořské biologie v Hurghadě.

Marnému boji Popova se žralokem přihlížel z pláže jeho otec, přítelkyni mladého muže stihli záchranáři včas vytáhnout z vody. „Když ji zachránili, jen seděla na pláži a křičela. Nebyla k utišení,“ popsal jeden z přítomných.

Turisté na pláži boj Rusa se žralokem zaznamenali na mobilní telefony, videa následně sdíleli na sociálních sítích. Je v nich slyšet volání Popova o pomoc. Záchrana však přišla pozdě.

Policie nejdříve o Popovovi informovala jako o turistovi, následně ale vyšlo najevo, že žil s rodinou v Egyptě několik měsíců. Po útoku žraloka byly v blízkém okolí zavřeny všechny pláže. Dalším incidentům chtějí v Hunghadě zabránit rozmístěním ochranných sítí kolem pláží poblíž hotelů.

Upozorňujeme, že záběry ve videu jsou drastické.

Fotografie uloveného žraloka:

 

Články, které by tě mohly zajímat