Právě vysíláme

Muž (69) chce od úřadů snížit věk o dvacet let. Má k tomu dost bizarní důvod!

12. listopadu 2018 15:10
Muž (69) chce od úřadů snížit věk o dvacet let. Má k tomu dost bizarní důvod!

Nizozemský podnikatel a řečník Emile Ratelband klade na úřady zvláštní požadavek. Muž, jenž se narodil 11. března 1949 žádá, aby měl v rodném listě uvedeno, že je mu o dvacet let méně.

Ačkoliv je Emilovi 69 let, na svůj věk se rozhodně necítí. Na změnu data narození má prý navíc úplné právo. „Žijeme v době, kdy si můžeme změnit naše jméno i pohlaví. Proč bychom tedy nemohli rozhodovat i o svém věku?“ řekl muž, jenž celou záležitost dotáhl až k soudu, kde odůvodnil, proč mu jeho skutečný věk tam moc leží v žaludku.

Emile si chce najít partnerku, a tak se rozhodl používat populární aplikaci Tinder. Právě tam mu však jeho věk brání v seznámení.  „Když můj profil tvrdí, že mám 69, nedostávám žádné odpovědi. Kdyby mi však bylo 49 s tváří, kterou mám, budu v luxusní pozici,“ tvrdí Emilo a dodává, že podle svých doktorů má tělo zdravého čtyřicátníka.

Co na to soud?

Seznamování není to jediné, v čem je muži jeho věk překážkou. Problém nastává i při výběrů zaměstnání. Emilo je prý často na pohovorech diskriminován a i když je v důchodovém věku, stále sní o práci, která by ho opravdu naplňovala.

Neobvyklé přání motivačního řečníka zatím nebylo vyslyšeno. Soud tvrdí, že k legální změně data nevidí důvod a muž se tak možná bude muset se svým číslem v občanském průkazu nadobro smířit.

Zdroj: hollywoodreporter.com

Vysvětlení 10 šíleností, které dělají kočky. Děje se tohle i u vás doma?

Články, které by tě mohly zajímat