Právě vysíláme

Muž by se mohl dožít 180 let, utratil za proces zpomalení stárnutí miliony korun

6. února 2021 9:10
Muž by se mohl dožít 180 let, utratil za proces zpomalení stárnutí miliony korun

Zní to jako film, opak je však pravou. Americký multimilionář Dave Asprey utratil miliony korun za to, aby zpomalil proces stárnutí. Pravidelně podstupuje procedury, které by ho měly udržet naživu déle, než je zvykem, vynechává snídaně nebo dlouho spí.

Přístup Aspreyho k životu už dříve odborníci pojmenovali biohacking. Ten tkví ve správné stravě, kdy je doporučováno jíst více zeleniny, omezit maso a třikrát až čtyřikrát do týdne se 13 až 16 hodin postit, a také v pravidelném odpočinku a sprchování se studenou vodou.

americkém pořadu This Morning Asprey například uvedl, že vůbec nesnídá, což mu dodává energii, hubne a cítí se mnohem lépe. Večeřet je pak dobré dlouho před spánkem.

„Mám teď pravděpodobně více kmenových buněk než kdokoliv jiný na této planetě. Nechal jsem si je totiž odebrat a potom znovu zavést. Když jsi mladý, tak jich máš mnoho, takže já teď vlastně žiju v těle mladého člověka,“ uvedl multimilionář. „Tím, že kontroluji, co jím, jak dlouho spím a používám spousty léků proti stárnutí, jsem si navíc zajistil, že nebudu bývat nemocný tak často jako ostatní.“


Asprey
se nechal slyšet, že by se se správným nastavením své mysli mohl dožít až 180 let. Uvědomuje si však, že by jeho život za několik let nebyl stejný. Nerad by prý viděl umírat své děti. „Vlastně ani nechci žít tak dlouho, pokud spolu se mnou nebude žít i má rodině,“ uvedl v rozhovoru.

Jeho přístup k životu se stal předmětem mnoha diskuzí. Zatímco někteří mu fandí, jiní poukazují na jeho možný špatný vliv na děti či lidi trpícími poruchami příjmu potravy.

Zdroj: DailyMail, Facebook

Články, které by tě mohly zajímat