Právě vysíláme

Muž přežil tři týdny v aljašské divočině! Jak to zvládl?

13. ledna 2020 9:12
Muž přežil tři týdny v aljašské divočině! Jak to zvládl?

Američanovi Tysonu Steelovi se podařilo zdánlivě nemožné. Třicetiletý muž přežil v aljašské divočině celkem tři týdny. Neměl kde bydlet, byl sám a docházelo mu jídlo. Jak to nakonec zvládl?

Je to téměř zázrak

Američan Tyson Steele byl na dovolené v jedné opuštěné dřevěné boudě na Aljašce se svým psem, když bouda začala jeden večer hořet. Dým z požáru mladého Američana probudil a Steele ihned začal sbírat svoje věci a uprchl před tím, než se požár zhoršil. Nakonec shořela celá bouda, bohužel se psem uvnitř.

Tyson Steele musel následně jedna rychle. Američan si ihned vytvořil díru ve sněhu, kterou postupem času ještě zvětšil do jakési menší sněhové jeskyně. Zde následně spal celkem 22 nocí a doufal, že ho někdo přiletí zachránit.

Postupem času docházely Steelovi zásoby jídla, které si stihl vzít ještě z hořící boudy. Američan se prý ke konci živil ananasem z konzervy, přestože je na něj alergický. Dlouho se zdálo, že si pro něj nikdo nepřiletí, ale naštěstí na 23. dni po požáru se v okolí ocitl záchranný vrtulník, jenž zahlédl Američanův obrovský nápis SOS ve sněhu.

Aljašští záchranáři se tímto neskutečným příběhem pochlubili i na své facebookové stránce, kde i sdíleli záběry ze záchrany Steela. Snad se mladý Američan příště vybere trochu dostupnější místo pro svoji další dovolenou!

Zdroj: Facebook, LadBible

Články, které by tě mohly zajímat