Právě vysíláme

Muž se rozhodl stavět domy z plastových flašek. Od klasických domů je nepoznáte

26. dubna 2019 13:10
Muž se rozhodl stavět domy z plastových flašek. Od klasických domů je nepoznáte

Alarmující fotografie zanesených oceánů ho nenechaly spát. Na svých stránkách apeluje na to, že koupí plastových lahví si dobrovolně zanášíme planetu víc a víc a přispíváme tak ke katastrofálním dopadům na životní prostředí. Robert Bezeau se rozhodl, že už nebude nečinně přihlížet.

Robert Bezeau se přestěhoval se do provincie Bocas del Toro v Panamě a začal stavět domy z plastu. V dnešních dnech je z plastu postavená celá vesnice. Na postavení jednoho domu spotřebuje  zhruba 14.000 plastových flašek.

„Žijeme v tom, co zkonzumujeme. Plasty nevyhazujeme, nezanášíme planetu. Plastové flašky takhle poslouží mnohem víc. Na toto místo jezdí více než 100.000 turistů za rok. Délka jejich pobytu je většinou 5 dní. I kdyby každý z nich vypil za den pouhé dvě flašky vody, za rok jsme na jednom milionu flašek navíc a to je opravdu alarmující.“ 

Robert Bezeau uvádí, že bydlet v domě z plastových flašek má i další výhody. V horkých dnech nepotřebujete klimatizaci. V plastových domech se drží mnohem větší a příjemnější chládek.

Hrad z plastu

Robert popustil otěže své představivosti a postavil z plastových lahví dokonce i hrad. Jeho hlavním účelem je poukázat na to, kolik plastu lidé spotřebují. Na hrad použil 40.000 lahví a zabralo mu to dva roky práce. Na jeho stránkách si můžete v plastovém hradu zaplatit pobyt.

Hrad z plastu

Robert na fotkách rád prezentuje viditelné rozdíly v průběhu staveb. Po dokončení práce totiž není absolutně poznat, že jste v domě z lahví. Robert má v plánu stavět přístřešky pro zvířata, bazény, vodní nádrže a provizorní domy, které poslouží v případě přírodních katastrof.

Zdroj: www.boredpanda.com.

Články, které by tě mohly zajímat