Právě vysíláme

Muž žaloval svého zaměstnavatele za nudu v práci. Nicnedělání mu prý ničilo zdraví

12. ledna 2022 12:21
Muž žaloval svého zaměstnavatele za nudu v práci. Nicnedělání mu prý ničilo zdraví

Být v práci, ale vlastně nic moc nedělat? Pro někoho splněný sen, pro jiné noční můra. Ovšem pozor, existují i lidé, co nudu v zaměstnání ženou k soudu!

Francouzský deník Le Monde informoval o muži, který se rozhodl soudit společnost, ve které byl zaměstnanec na vyšší pozici, ale neměl do čeho píchnout a v práci se nudil. Fréderic Desnard pracoval ve firmě Interparfums a jak uvádí, nebyly mi zadány žádné pracovní úkoly. Fréderic se tedy často v zaměstnání nudil, seděl v kanceláři a jen počítal hodiny do konce směny. Nicnedělání pak podle jeho slov vedlo ke zhoršení psychiky a k syndromu vyhoření.

Protože muž neviděl v práci žádný smysl, vzal si na delší dobu volno. Jeho nadřízený ho ovšem posléze propustil se slovy, že jeho nepřítomnost ohrožuje chod firmy. Fréderic se ovšem výpověď rozhodl vést k soudu, protože prý jeho nepřítomnost společnost ohrozit nemůže, jelikož stejně v práci vůbec nic nedělal. Společnost tedy zažaloval, že mu dlouhodobá nudná pracovní náplň zničila duševní zdraví. U soudu pak žádal odškodnění ve výši 16 milionů korun.

Ač se to zdá až k neuvěření, soud však nakonec opravdu uznal, že firma Interparfums skutečně pochybila, když svému zaměstnanci nedokázala zajistit smysluplnou náplň, což vedlo k syndromu vyhoření a depresím. Muž pak nakonec odešel od soudu s 1 milionem korun v kapse.

Články, které by tě mohly zajímat