Právě vysíláme

Na kost vyhublý slon zakrytý barevným kostýmem každou noc pochoduje na náboženském festivalu

14. srpna 2019 9:10
Na kost vyhublý slon zakrytý barevným kostýmem každou noc pochoduje na náboženském festivalu

Smutný pohled! Tento vyhublý 70letý slon přikrytý barevným hábitem, aby nebyl vidět jeho tristní stav, musí každý večer kráčet míle a míle při náboženském festivalu na Srí Lance.

Samice slona jménem Tikiri je jednou ze 60 slonů, kteří jsou 10 nocí za sebou nuceni kráčet v průvodu buddhistického festivalu v městě Kandy na Srí Lance. Důvod? Podle aktivistky Lek Chailert jsou naparádění sloni nuceni pochodovat v průvodu proto, aby se přihlížející cítili požehnáni.

Pod překrásným kostýmem se ovšem skrývá již méně krásná skutečnost. Snímky odmaskované slonice sdílela na sociálních sítích právě Lek Chailert, zakladatelka Nadace zachraňte slony (Save Elephant Foundation), a vzbudila tím na internetu hotové pozdvižení.

Tikiri se průvodu účastní každý večer a pochoduje v něm od začátku až do konce – do pozdních nočních hodin. Obklopená neustálým hlukem, ohňostrojem a kouřem,“ napsala Lek ve svém příspěvku.

„Pochoduje mnoho kilometrů jen proto, aby se lidi cítili požehnáni. Nikdo nevidí její na kost vyhublé tělo ani její neustále se zhoršující zdravotní stav. Nikdo si nevšímá jejích problémů s chůzí, protože její nohy jsou svázané, aby šla pomalu,“ pokračuje v děsivém líčení poměrů aktivistka.

Zakladatelka Nadace zachraňte slony, Lek Chailert

Mluvčí buddhistického chrámu Sacred Tooth Relic, který festival pořádá, se nechal slyšet, že o všechna svá zvířata pečují a že Tikiri nedávno navštívil veterinář.

Zdroj: metro.co.uk

Články, které by tě mohly zajímat