Právě vysíláme

Na titulce prestižního magazínu Sports Illustrated je poprvé v historii transgender žena

23. července 2021 14:10
Na titulce prestižního magazínu Sports Illustrated je poprvé v historii transgender žena

Na obálce magazínu Sport Ilustrated se objevily takové hvězdy modelingu jako Tyra Banks či Heidi Klum. Nyní se časopis rozhodl pro změnu a poprvé umístil na titulku transgender ženu.

Časy se mění a na obálkách módních magazínu se už neobjevují modelky s mírami 90-60-90. V roce 2021 funguje rozmanitost a oslavují se lidé, kteří se svým vzhledem odlišují od kdysi typického příkladu krásy. Modelka Leyna Bloom je první transgender ženou na titulce magazínu Sports Illustrated a v prestižním magazínu se ukázala v plavkách. Na titulní straně časopisu se pak objevila i tenistka Naomi Osaka či rapperka Megan Thee Stallion.

Leyna je na tento úspěch velmi hrdá a uvedla, že nemůže být šťastnější. V životě si totiž prošla peklem a v dětství byla znásilněna. Svou pravou identitu pak dlouhou dobu tajila a coming out prodělala až před sedmi lety jako dvacetiletá. „Dívky jako my nemají možnost žít své sny, nebo vůbec alespoň žít. Doufám, že moje titulka povzbudí ty, kteří bojují s tím, aby byli viditelní a cítili se ocenění,“ říká modelka, co na obálce zastupuje i ženy tmavé pleti.

 

Články, které by tě mohly zajímat