Právě vysíláme

Nadějná běžkyně Annamária potratila, byla ve třetím měsíci

27. září 2021 9:10
Nadějná běžkyně Annamária potratila, byla ve třetím měsíci

Běžkyně Annamária přišla o své nenarozené dítě. Nadějná atletka, které Slovensko přezdívá „Balerínka“, se přitom teprve před pár týdny rozhodla, že si i přes svůj nízký věk miminko nechá.

Se zprávou, že Annamária potratila, přišel slovenský web Plus jeden deň. Jeho redaktoři se rozhodli dívku navštívit, doma však našli pouze její rodiče, kteří smutnou zprávu potvrdili. Jak uvedla dívčina matka Izabela, talentovaná běžkyně leží po potratu v nemocnici. Více o stavu své dcery nechtěla hovořit.

Podle sousedů je však vše zcela jinak. „Měla brát infuze, ale léčbu odmítla. Právě dnes ráno byla za svým bývalým Sebastianem. Udělala jemu a jeho přítelkyni cirkus, protože se k ní vrátil. Mají spolu dvě děti, dvouapůlleté a osmiměsíční, Annamária ho ale chce zpátky. Běžte za Sebastianem a zeptejte se ho,“ uvedla jedna z osadnic. Mladík však s novináři odmítl mluvit.

Zda si Annamária nechala vzít dítě dobrovolně, nebo měla zdravotní komplikace, se redaktoři nedozvěděli. Dříve však její matka prozradila, že si přála, aby Annamária zákrok podstoupila. „Nechtěla o tom ani slyšet,“ řekla tehdy s tím, že dítě se má narodit v březnu. Kvůli těhotenství její dcera dokonce opustila školu. Na mateřskou dovolenou však místo ní měla jít její matka. „Bude se věnovat sportu, to bude nejlepší,“ uvedla před několika týdny.

Annamária se dostala do povědomí veřejnosti před třemi lety, když jako dvanáctiletá vyhrála místní atletické závody. Zatímco její soupeřky běhaly ve sportovní obuvi, ona je porazila pouze ve starých balerínkách. V té době se jí ujal trenér, pod jehož dohledem se letos stala dorosteneckou mistryní Slovenska. Krátce poté oznámila těhotenství.

Články, které by tě mohly zajímat