Právě vysíláme

Nadějná slovenská běžkyně Annamária skončila po potratu se sportem

31. ledna 2022 9:10
Nadějná slovenská běžkyně Annamária skončila po potratu se sportem

Annamária – dívka, jejíž příběh zaujal celé Slovensko, zřejmě doběhala. Nadějná sportovkyně minulý rok neplánovaně otěhotněla, dítě si však plánovala nechat. V závěru roku ale potratila a jak uvedl její bývalý trenér Norbert Pecze, ještě nezačala trénovat.

Závodní kariéra Annymárie Horváthové je zřejmě u konce. Dívka, na kterou sázelo celé Slovensko, po potratu podle svého trenéra Norberta Peczeho přestala trénovat. Neběhala už téměř rok. „Výpadek se určitě podepsal na kondici i výkonnosti, ale dal by se dohnat. Musela by mít však zájem vrátit se,“ uvedl Pecze pro server pluska.sk s tím, že se dle něj běžecká naděje ke sportu nevrátí.

Sousedé rodiny dívky tvrdí, že má Annamária aktuálně největší starost o to, zda se k ní vrátí bývalý přítel Sebastián. „On ale nechce. Dal se dohromady s bývalou družkou, s níž má dva syny,“ popsal server.

Jak dodal trenér dívky, byl by pro, aby se k běhání vrátila, pouze ale pokud bude mít opravdový zájem. Jestliže se tak rozhodně, bude od ní požadovat potvrzení od gynekologa, zubaře a ortopeda, že je v pořádku a může znovu závodit.

Annamária zaujala Slovensko a potažmo i Českou republiku svým příběhem, kdy před téměř třemi lety porazila v běžeckém závodě své soupeřky o celé kolo obutá pouze do balerín. Poté se dostala do klubu, kde pod vedením trenéra dosáhla na titul dorostenecké mistryně Slovenska.

Annamária je sportovkyní tělem i duší, běháním žije. Začínala v balerínách. Nad tím se teď už jen smějeme, když vidíme, co z ní vyrostlo,“ uvedla minulý rok maminka dívky Izabela. Jak dodala její dcera, pokud by nevyšel běh, ráda by se stala cukrářkou.

Články, které by tě mohly zajímat