Právě vysíláme

Nechci v reklamách koukat na homosexuály, řekl český herec Novotný

20. února 2024 15:22
Nechci v reklamách koukat na homosexuály, řekl český herec Novotný

Český herec Michal Novotný se v novém rozhovoru pro IDNES vyjádřil na adresu LGBTQ+ komunitě. A raději to neměl dělat…

Michala Novotného můžete znát především z českých seriálů a z pořadu Partička. Herec nyní poskytl rozhovor pro server IDNES a vyjádřil svůj názor na LGBTQ+ komunitu, ale i na plus size modelky. Za svá slova schytal kritiku na sociálních sítích.

Herec se v rozhovoru podivoval nad tím, že žijeme v době plus size modelek, které jsou mnohdy upřednostňovány před klasickými modelkami. Dle něj si plus size modelové a modelky svou účast v reklamách a módních magazínech „vyřvali“. „Něco jako: jsem tlustá, ale mám právo být na titulce Vogue. Houby. Ta hubená modelka na sobě maká, drží dietu, aby mohla být modelka. A někdo, kdo má sto šedesát kilo, má pocit, že má to právo taky, jenže tak to není. A oděvní firmy, které zkusily modelky s nadváhou angažovat, od toho pomalu ustupují, protože to na lidi nefunguje. Vykřičená práva neplatí. Respekt a právo si musíte zasloužit,“ řekl herec, který se sám za „tlusťocha“ označil.

Novotný promluvil i o častém zobrazování LGBTQ+ párů v reklamách a komerčním prostoru. Dle jeho slov se v dnešní době dělá norma z něčeho, co norma není. „Nechci ani koukat na reklamu na oblečení, kde se objímají dvě ženy nebo dva muži nebo kde ani nepoznám, kdo je jakého pohlaví,“ řekl a uvedl, že má mezi homosexuály kolegy i přátele. „Asi to ve svém věku přijímám hůř než o generaci mladší lidi. A říkám to s vědomím, že mě budou lidi mít za homofoba, ale kdo mě zná, ví, že to nejsem ani náhodou,“ upozornil.

Tato citace ovšem vzbudila poprask na sociálních sítích a vyjádřila se k ní například aktivistka a zakladatelka organizace Konsent Johanna Nejedlová. „Až se zase někdo bude ptát proč potřebujeme Prague Pride a manželství pro všechny. Protože tady stále někomu přijde normální do médií říkat, že mu nepřijde normální vidět ve veřejném prostoru gaye. Takhle vypadá homofobie,“ napsala.

 

Články, které by tě mohly zajímat