Právě vysíláme

„Někteří možná i zemřou, já nevím.“ Americký milionář šokoval tvrzením, že by se lidé měli vrátit do práce!

26. března 2020 13:10
„Někteří možná i zemřou, já nevím.“ Americký milionář šokoval tvrzením, že by se lidé měli vrátit do práce!

Ačkoliv samozřejmě není dobré v těchto dnech zbytečně šířit paniku, řada známých osobností situaci kolem koronaviru zbytečně zlehčuje a vypouští z úst hlouposti. Jedním z těchto lidí je i prominentní americký finančník Dick Kovacevich.

Finančník a milionář na veřejnosti prohlásil něco, za co si vysloužil velkou kritiku. Podle jeho slov by se totiž měli všichni zdraví zaměstnanci mladší 55 let vrátit do práce a neohrožovat tím ekonomiku. „Pomalu začneme tyto lidi vracet zpět do práce a uvidíme, co se stane. Někteří onemocní, někteří možná i zemřou, já nevím. Chcete dále finančně trpět, nebo zariskovat, že budete mít symptomy jako při chřipce? Chcete finanční, nebo zdravotní riziko? Vy si vyberete,“ řekl Kovacevich a dodal, že pokud bude mít americká vláda situaci pod kontrolou, ekonomika nesmí kvůli koronaviru trpět.

I když nikdo nepopírá, že koronavirus bude pro ekonomiku velký zápřah, lidské zdraví by přeci jen mělo být na prvním místě. Finančník je tedy nyní za svůj výrok velmi kritizován a lidé se ho ptají, zda si vůbec uvědomuje cenu lidského života.

Zdroj: Bloomberg.com

Články, které by tě mohly zajímat