Právě vysíláme

Neskutečné snímky krajty požírající celého krokodýla vyvolaly senzaci na internetu

17. června 2019 14:10
Neskutečné snímky krajty požírající celého krokodýla vyvolaly senzaci na internetu

Fotografie Martina Mullera, které pořídil při cestě kajakem po bažinatých oblastech Queenslandu na severu Austrálie, vyvolali na internetu hotové pozdvižení. Na sérii snímků je zachycena krajta, jak polyká celého krokodýla.

Krajta olivová je druhým největším hadem žijícím v Austrálii a každý, kdo alespoň něco málo o plazech ví, není překvapen zjištěním, že had může spolknout i živočicha mnohem většího, než je on sám. Jeho čelisti se totiž dají laicky řečeno rozpojit.

Zarážející je ovšem velikost daného krokodýla i fakt, že se autor snímků nebál riskovat vlastní život a počkal až do konce nevídaného divadla. Na druhou stranu je fakt, že po tak velkém soustě už asi krajta o další jednohubku nestála.

Snímky byly uveřejněny na sociálních médiích organizace GG Wildlife Rescue Inc a příspěvěk se dočkal více než 10 tisíce komentářů. Michelle Jones z této organizace sdělila deníku Daily Mail Australia, že „pro hady je poměrně běžné sníst cokoli, co se jim vejde do pusy.“ A vzhledem k tomu, že „olivová krajta dokáže své čelisti rozpojit a o dost zvětšit, může si občas pochutnat i na krokodýlovi.“

Podívejte se do fotogalerie na záběry z této hrozivé hostiny. Jak poznamenal jeden z komentujících: Takhle bychom skončit nechtěli.

Zdroj: www.dailymail.co.uk

Články, které by tě mohly zajímat