Právě vysíláme

Neuvěřitelná proměna: Ze striptýzového klubu se stal kostel. Stojí za tím dcera bývalé tanečnice

27. července 2021 16:10
Neuvěřitelná proměna: Ze striptýzového klubu se stal kostel. Stojí za tím dcera bývalé tanečnice

Oblíbený striptýzový klub, který kdysi lákal zákazníky u rušné silnice vedoucí do aljašského Anchorage, se dočkal nečekané proměny. Z chrámu ženské krásy je nyní chrám spásy – a to díky dceři jedné z bývalých místních tanečnic, která ho proměnila na kostel, a také díky pastorovi, který dokázal vidět jeho potenciál.

Linda Dunegan věří, že při přeměně někdejšího klubu Fantasies na baptistický kostel Open Door sehrálo roli božské vnuknutí. Díky němu se podle ní podařilo změnit jeviště ve svatostánek a nahradit tyče tanečnic kazatelnou. „Tento kostel se zrodil, protože jsem se pět let modlila,“ řekla Linda Dunegan, která se už dříve pokoušela budovu odkoupit, ale svého plánu se vzdala – tehdy si myslela, že nadobro -, když se nedokázala dohodnout s majitelem. Ten ale pak dal realitní kanceláři týden na to, aby jeho nemovitost prodala, a navrhl, aby zkusili zavolat Lindě. Tentokrát se dohoda podařila.

Příběh, jak se dívka sotva přežívající v rodném Vietnamu z jedné misky rýže denně změnila na americkou realitní investorku s 19 nemovitostmi ve třech amerických státech, zní až neuvěřitelně. Její cesta oddané křesťanky začala v dětství po přestěhování do Ameriky, kdy se jí ujala žena v jednom z kostelů, kam Lindina rodina chodila jen kvůli jídlu zdarma. „Byla jsem špinavá, neupravená a ona mě vzala do obchodního domu Sears a koupila mi troje šaty,“ vzpomíná Dunegan. „A já se to teď všechno snažím vrátit.“

Doufá také, že jeho kostel, který stojí mezi obchodem s marihuanou, sexshopem a zašlými motely, pomůže zlepšit stav čtvrti. „Doufáme, že je to první paprsek světla, který sem proniká,“ řekl pastor, jehož kostel oslaví v říjnu první výročí existence.

Zdroje: Twitter, ČTK

Články, které by tě mohly zajímat