Právě vysíláme

Nová petice si přeje, aby na obalu počítačové hry FIFA 20 byla fotbalistka: má šanci na úspěch?

15. července 2019 12:10
Nová petice si přeje, aby na obalu počítačové hry FIFA 20 byla fotbalistka: má šanci na úspěch?

Oblíbená počítačová hra FIFA se ve svém příštím vydání možná dočká radikální změny! Internetem totiž koluje petice, jež si přeje, aby na obalu počítačové hry byla americká fotbalistka Megan Rapinoe. Čerstvá vítězka Zlatého míče by se tak stala první ženou, které je tato pocta dopřána.

Petice nabírá na popularitě

Internetovou petici, kterou rozjel fotbalový fanoušek Darren Holland na serveru Change.org, zatím podepsalo necelých 1 000 fanoušků. Popularita petice ale roste každým dnem.

Kdyby se Megan Rapinoe podařilo dostat na obal hry FIFA 20, stala by se historicky první ženou, která se této výsady dočkala. Jeden fanoušek dokonce už graficky znázornil, jak by případný obal se slavnou fotbalistkou mohl vypadat.

Megan Rapinoe na obalu hry FIFA 20

Fanoušci si Megan Rapinoe na obalu hry FIFA představují asi nějak takto

Povedený ročník

Čtyřiatřicetiletá fotbalistka ze Spojených států zažívá ročník jak z říše snů. Na začátku měsíce výrazně pomohla své zemi k výhře na mistrovství světa ve fotbale žen a s šesti góly si navíc odnesla domů cenu Zlaté kopačky pro nejlepší střelkyni turnaje a cenu Zlatý míč pro nejlepší hráčku. Kromě fotbalu se Rapinoe věnuje i politickému aktivismu – rodačka z Kalifornie je dlouholetou zastánkyní práv skupin LGBT.

Megan Rapinoe se svými trofejemi

Megan Rapinoe se svými trofejemi

Kdyby se Rapinoe stala novou tváří hry FIFA, byl by to pro hru velmi progresivní krok. Zatím se zdá, že se vývojář videoher EA Sports k tomuto kroku nechystá a tváří FIFY se opět stane muž. Uvidíme, zda se petici povede získat tolik fanoušků na to, aby přinutila vývojáře kývnout na úspěšnou americkou fotbalistku!

Zdroj: Instagram, SportBible, Change.org, IGN

Články, které by tě mohly zajímat