Právě vysíláme

Nový výzkum tvrdí, že majitelé psů jsou šťastnější než majitelé koček!

15. dubna 2019 14:07
Nový výzkum tvrdí, že majitelé psů jsou šťastnější než majitelé koček!

Psi jsou skutečně nejlepší přátelé člověka: alespoň to tvrdí nový sociologický výzkum z univerzity v Chicagu! Podle nových dat jsou majitelé psů šťastnější a je větší pravděpodobnost, že jsou ženatí či vlastní dům.

Zajímavý výzkum

Analytické oddělení na univerzitě v Chicagu NORC at The University of Chicago každoročně vydává rozsáhlý výzkum o preferencích a vkusech Američanů. Výzkum, jenž se jmenuje The General Social Survey, se většinou týká 1,500 až 3,000 respondentů.

Letošní The General Social Survey se mimo jiné ptal respondentů, zda mají nějaké domácí mazlíčky a zda si žijí šťastně, nebo ne. Až 36 % respondentů, jenž vlastnili psa, uvedlo, že jsou „velmi šťastní“. Majitelů koček se do této veselé kategorie ovšem zařadilo pouze 18 %.  Podle analytiků existuje také větší pravděpodobnost, že majitel psa bude ženatý a že bude vlastnit dům.

Pes a jeho majitel

Vlastnit psa má spoustu fyzických i psychických benefitů

Špatná zpráva pro majitele koček?

Majitelé koček naštěstí nemusí smutnit – vlastnit jakéhokoliv domácího mazlíčka totiž má svoje výhody. Výzkum z loňského roku odhalil, že chování jakéhokoli zvířete doma zvyšuje šanci, že budete mít šťastnější a úspěšnější život, než kdyby jste byli doma sami. Majitelé domácích mazlíčků také více sportují a jejich duševní zdraví je v lepším stavu, než těch, kdo žije v osamělosti.

Zdroj: Independent, Shutterstock, The General Social Survey, NORC

Články, které by tě mohly zajímat