Právě vysíláme

Obézní kočičí „hvězdy“ Instagramu nahání veterinářům strach

7. ledna 2021 18:17
Obézní kočičí „hvězdy“ Instagramu nahání veterinářům strach

Čas od času se na sociálních sítích objeví fotografie koček, které váží i více než dvakrát tolik, kolik by měly. Veterinářům to nahání hrůzu.

Existují dva typy koček. Aktivní, které neustále létají po zahrádce a zkoumají každou skulinu ve zdi, a ty, jež zaručeně najdete tam, kam je položíte. A právě těch poslední dobou extrémně přibývá.

Na Facebooku mají přetloustlé kočky dokonce vlastní skupinu This Cat Is Chonky, která má přes 850 tisíc členů. Instagramu pak s obdobným obsahem vládne účet s názvem Round Boys.

Web iNews se zajímal, co takovým stránkám říkají veterináři. „Ačkoliv některým lidem připadá zábavné sdílet podobné obrázky, pravdou je, že nadváha má výrazný dopad na kvalitu života kočky,“ uvedla doktorka Sarah Elliott a dodala. „Kočky s nadváhou mohou mít potíže s pohybem, péčí o sebe samotné a jsou náchylné k problémům klouby a onemocněním souvisejícím s nadváhou.“

Vlastníci obézních koček by podle veterinářky měli rychle zasáhnout. Příkladem dává kočku jménem Bruno, jejíž hubnutí dokumentuje majitelka Lauren Paris na Instagramu. V nedávném příspěvku se pochlubila: „Od té doby, co jsme ji adoptovaly, zhubla téměř pět kilo. Její kvalita života se obrovsky zlepšila.“

Zdroj: iNews, Instagram

Články, které by tě mohly zajímat