Právě vysíláme

Opravdu nemístné chování: Někteří influenceři začali přirovnávat zabíjení zvířat k holokaustu

6. února 2021 15:10
Opravdu nemístné chování: Někteří influenceři začali přirovnávat zabíjení zvířat k holokaustu

Někteří influenceři začali na svých sociálních sítích přirovnávat zabíjení zvířat k holokaustu. To už je přeci jen trochu silná káva, ať už nám může být boj za práva zvířat jakkoliv sympatický. Přirovnání pobouřilo i některé přeživší holokaustu.

Někteří veganští a vegetariánští influenceři to poněkud přehnali s bojem za práva zvířat, respektive to spíš vzali za špatný konec. Začali totiž zabíjení zvířat přirovnávat k holokaustu. Zvířata totiž trpí nedobrovolně…

Chlapíkem, který se rád ohání podobnými argumenty, je i James Aspey. Ten se posléze vyjádřil v tom smyslu, že něco takového přeci nemůže nikoho urazit. Inu… to chce buď nedostatečnou soudnost, nebo silný žaludek. Nebo oboje.

 

Nyní se proti těmto slovům ohradil i jeden z přeživších holokaustu a manažer jedné židovské organizace bojující za lidská práva Abraham Silverman„Kdykoliv se někdo pokouší přirovnat holokaust k jiným událostem, je to pro mě velmi urážlivé, stejně jako pro mnohé Židy a přeživší,“ uvedl. No… jeho slova jsou víc než pochopitelná.

Zdroj: Instagram, vice.com

Články, které by tě mohly zajímat