Právě vysíláme

Opravdu poslal DiCaprio Ukrajině 200 milionů korun? S darem slavného herce je to trochu jinak

11. března 2022 13:46
Opravdu poslal DiCaprio Ukrajině 200 milionů korun? S darem slavného herce je to trochu jinak

Po ruské invazi na Ukrajinu se celý svět snaží zemi podpořit a zasílá finanční pomoc. Podle zahraničních médií byl velmi štědrý i hollywoodský herec Leonardo DiCaprio, který údajně daroval Ukrajině až 228 milionů korun. Server Insider ovšem nyní informuje, že s finanční pomocí slavné hvězdy to je možná trochu jinak.

Dle některých amerických zpravodajských webů měl Leonardo DiCaprio zaslat 10 milionů dolarů Mezinárodnímu visegrádskému fondu na vojenské účely. Server Insider ovšem tuto informaci vyvrací a dle jeho zdroje z hercova okolí opravdu Leonardo věnoval určitou částku peněz Ukrajině, ale rozhodně prý ne na vojenské účely, nýbrž na humanitární činnost. „Daroval peníze humanitárním organizacím jako jsou CARE, IRC, UNHCRSave The Children. Všechny pro Ukrajinu,“ uvádí web.

Samotný DiCaprio se zatím ke zprávě nevyjádřil, ovšem dle serveru chce i nadále Ukrajinu finančně podporovat. Částka 10 milionů prý ovšem nemusí být pravdivá a přesná částka, kterou zemi zaslal, není známa. Zdroj pro Insider rovněž popřel i spekulace, že má herec na Ukrajinu rodinné vazby a jeho babička pocházela z Oděsy.

Články, které by tě mohly zajímat