Právě vysíláme

Osobní tragédie tenisové dvojky. Přítel Aryny Sabalenko náhle zemřel v 42 letech

19. března 2024 10:55
Osobní tragédie tenisové dvojky. Přítel Aryny Sabalenko náhle zemřel v 42 letech

Sportovní svět smutní. Ve věku 42 let náhle zemřel bývalý běloruský hokejista a přítel současné tenisové dvojky Aryny Sabalenkové Konstantin Kolcov.

O jeho úmrtí informoval běloruský svaz a také ruský klub Salavat Julajev Ufa, s nímž někdejší útočník získal v roce 2008 ligový titul a o tři roky později i Gagarinův pohár v Kontinentální lize. Dvojnásobná grandslamová šampionka Sabalenková je přihlášená na turnaj v Miami a první zápas má hrát v pátek. „S hlubokým zármutkem oznamujeme, že zemřel trenér Salavatu Julajev Konstantin Kolcov. Byl to silný a veselý člověk, kterého měli rádi a vážili si ho hráči, kolegové i fanoušci. Konstantin Jevgeněvič se navždy zapsal do historie našeho klubu. Kolcov vyhrál jako člen Salavatu Julajev mistrovství Ruska a Gagarinův pohár a odvedl skvělou práci v trenérském štábu týmu,“ stojí v prohlášení běloruského klubu na sociální síti Telegram.

Kolcov reprezentoval Bělorusko na olympijských hrách v letech 2002 a 2010 a na devíti mistrovstvích světa. Zahrál si také NHL v dresu Pittsburghu. Kariéru ukončil v roce 2016 a naposledy pracoval v Ufě jako asistent trenéra. S pětadvacetiletou Sabalenkovou tvořil pár veřejně tři roky. Dle prvních informací zemřel v Miami, kam vyrazil svou lásku podpořit. Příčinou smrtí měla být údajně náhlá krevní sraženina.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat