Právě vysíláme

Ostuda Jana Bendiga? Policie uzavřela incident s moukou. Celá akce byla domluvená

22. února 2024 9:58
Ostuda Jana Bendiga? Policie uzavřela incident s moukou. Celá akce byla domluvená

Zpěvák Jan Bendig má nejspíš z ostudy kabát. Policie totiž začala vyšetřovat jeho incident na předávání cen Český slavík a došla k rozhodnutí, že šlo o předem domluvenou akci.

Jan Bendig byl přímo na červeném koberci napaden mužem, který zpěváka posypal moukou. Přímo po incidentu se začalo horlivě spekulovat nad tím, zda byla celá věc dopředu domluvená, nebo se jednalo o rasistický útok. Samotný zpěvák se pak společně se svým přítelem a manažerem Lukášem velmi bránil a tvrdil, že útok rozhodně nebyl naplánován a zpěváka velmi šokoval. Neznámému muži pak poslal prostřednictvím instagramu vzkaz.

Po akci se pachatel přihlásil policii a tvrdil, že moučným útokem chtěl jen zesměšnit akci Český slavík a udělat si legraci z jeho slov “snobského večera”. 

Profimedia

Jelikož ovšem incident řešila policie, nyní byl oznámen výsledek vyšetřování. A k smůle Jana Bendiga, bohužel ne v jeho prospěch. Dle vyjádření policie pro televizi Prima se totiž jednalo o předem domluvenou akci. „Kriminalisté celý incident na Českém slavíkovi prověřili a detektivové z odboru extremismu a terorismu zjistili, že oba účastníci se na celé události domluvili, a z tohoto důvodu nebyl spáchán žádný trestný čin a celý případ byl odložen, oba dva jsou ale podezření z přestupku křivé vysvětlení a bude to předáno příslušnému správnímu orgánu k prošetření, kdy jim hrozí pokuta až 50 tisíc korun,“ uvedl pro primácký Showtime mluvčí pražské policie Richard Hrdina.

Sám Jan Bendig se zatím k výsledku policie nevyjádřil. Na jeho sociálních sítích se ovšem objevilo několik kritických komentářů, které ale zpěvák smazal. 

Články, které by tě mohly zajímat