Právě vysíláme

Otec se synem rozdávají lidem bez domova obleky, které sami šijí. Proč?

12. února 2018 15:10
Otec se synem rozdávají lidem bez domova obleky, které sami šijí. Proč?

Šaty dělají člověka! Tak to prostě bylo, je a bude. Ačkoliv je to možná nesprávné, to, jaký první dojem uděláme na rande či pracovním pohovoru, přímo souvisí i s tím, co máme zrovna na sobě.

To ví i otec se synem z organizace Sharp Dressed Men ze Severního Irska, kteří vlastní oděvní firmu, jenž vyrábí obleky. A protože to jsou chlapi se srdcem na správném místě, rozhodli se, že své šatstvo budou zdarma dávat bezdomovcům, kteří se chtějí opět vrátit do normálního života. V dobře padnoucím obleku se totiž tito lidé mohou lépe zařadit do společnosti, a i na pracovním pohovoru mohou udělat na možného budoucího zaměstnavatele lepší dojem.

Na celém dobročinném projektu se nepodílí jen majitelé společnosti, sami pomůžou i zákazníci. Vyřazené obleky totiž často v stoprocentní kvalitě vracejí Shaferovým a ti ho pak mohou bez starostí posunout dál.

Organizace Sharp Dressed Men pomáhá už tři roky. Za tu dobu se obleky dostaly až ke dvěma tisícům mužů. Jako bonus nabízí projekt i možnost nechat se ostříhat a oholit od profesionálního kadeřníka a holiče. Opět samozřejmě zdarma.

 

Zdroj: baltimore.cbslocal.com

Nejmladší matka historie: Peruánka porodila v 5 letech. Jaký je její životní příběh?

Články, které by tě mohly zajímat