Právě vysíláme

Pákistánec, který si vzal o 42 let starší Češku, žádá Zemana o udělení víza

6. července 2021 13:10
Pákistánec, který si vzal o 42 let starší Češku, žádá Zemana o udělení víza

Pětašedesátiletá Češka je již několik měsíců vdaná za o dvaačtyřicet let mladšího Pákistánce Abdullaha. Zatímco doposud spolu žil pár v manželově rodné zemi, nyní by se rád přestěhoval do České republiky. Brání mu v tom však zákony, získat vízum není pro muže jednoduché.

Láska kvete v každém věku. Důkazem je vztah pětašedesátileté Češky a třiadvacetiletého Abdullaha, kteří tvoří pár už čtyři roky. Nejdříve si dopisovali na Facebooku, poté se za mužem rozhodla Češka přiletět, přijala jeho náboženství, a nakonec se za něj také loni v listopadu provdala.

Abdullah se nechal slyšet, že chodit s běloškou pozvedlo jeho postavení v rodině. Najednou se k němu všichni začali chovat s úctou. Oproti tomu široká veřejnost vztah do jisté míry odsuzuje. A to nejenom kvůli věkovému rozdílu partnerů, ale i proto, z jaké země muž pochází. Obviňují ho z toho, že se chce skrze manželku dostat pouze do České republiky.

A právě se získáním víza má nyní problémy. Zatímco Češka už je tři měsíce ve své domovině a snaží se svému choti obstarat nezbytné papíry, Abdullah zařizuje potřebná povolení v Pákistánu. Odtamtud dokonce požádal prezidenta Miloše Zemana, aby mu vízum udělil. „Chci být znovu se svojí ženou,“ komentoval Pákistánec.

Ta mu dle jeho slov velmi chybí. Pokud se mu nepodaří vízum v dohledné době získat, plánuje, že za ním Češka přiletí v listopadu zpět do Pákistánu.

Ještě v dubnu se přitom pár nechal slyšet, že u něj už není vše zalité sluncem. Podle deníku Blesk žena Abdullaha strádala. „Nedával jí dárky, nebral ji na procházky ani neukazoval známá místa, nepohostil místními jídly. Žena byla neustále doma,“ uvedl novinář Alí Aršád, který je rodinným přítelem páru.

Články, které by tě mohly zajímat