Právě vysíláme

Patrik Schick vstřelil na EURO nejkrásnější gól, v anketě porazil i Cristiana Ronalda

14. července 2021 18:38
Patrik Schick vstřelil na EURO nejkrásnější gól, v anketě porazil i Cristiana Ronalda

Gól Patrika Schicka z prvního zápasu české reprezentace proti Skotsku na EURO pobláznil nejen české fanoušky. Útočník ho vstřelil z bezmála padesáti metrů a vysloužil si poklonu od řady sportovních celebrit včetně legendy anglické reprezentace Garyho Linekera. Nyní střelu ocenili i fanoušci, kteří ji označili za nejkrásnější branku na šampionátu.

O tom, že se gól Patrika Schicka zapíše do historie, hlásala krátce po jeho vstřelení už oficiální twitterová stránka šampionátu. Český útočník ho vstřelil ze 49,7 metrů a připsal si tak na konto rekord v podobě gólu střeleného nejdále od branky na Mistrovství Evropy. „Byl tam odražený balon, už jsem během zápasu koukal, kde gólman stojí, byl hodně vysoko. Periferně jsem se podíval, viděl jsem, že je venku a prásknul jsem to tam,“ uvedl po utkání se Skotskem fotbalista pro Českou televizi.

Střelu Schicka krátce po zápase ocenila řada fotbalových legend a nyní se k nim přidali také fanoušci. Ti gól označili v anketě, v níž hlasovalo přes 800 tisíc lidí, nejhezčím na šampionátu. Na dalších místech za Schickem v hitparádě gólů skončila například trefa Paula Pogby z osmifinálového zápasu se Švýcarskem nebo postupová branka Chorvata Luky Modriče v základní skupině znovu proti Skotsku.

Český útočník v anketě mimo jiné porazil také hvězdného Cristiana Ronalda. S ním bojoval o titul nejlepšího střelce šampionátu. Oba do branky poslali pět gólů, o vítězství Portugalce nakonec rozhodla jedna asistence. „Tentokrát jsi měl více štěstí,“ okomentoval Schick.

 

Články, které by tě mohly zajímat