Právě vysíláme

Pes jí u stolku skoro jako člověk! Jde o páníčkovu šílenost, nebo je za tím něco víc?

11. února 2021 14:45
Pes jí u stolku skoro jako člověk! Jde o páníčkovu šílenost, nebo je za tím něco víc?

I pes chce mít svou kulturu stolování, takže mu rozhodně neházej kus flákoty na zem.

Tohle video tě rozhodně přivede v úžas. Jestli si budeš nejdřív myslet, že z toho psa udělali jeho majitelé tak trochu cvičenou opičku, kterou se chtějí chlubit na internetu, tak tě hned vyvedeme z omylu. Opak je totiž pravdou. Pro tohoto psa – pozorný divák odhalí, že je to fenka – je podávání žrádla v této pozici nutností!

Fenka se jmenuje Bella a od narození měla velké problémy s příjmem a zpracováním potravy. Ve čtyřech měsících lékaři odhalili příčinu. Jde o vrozenou vývojovou vadu zvanou megaesophagus. To znamená, že se jí abnormálně zvětší jícen, čím přestane správně pracovat. Nechová se jako sval, který by svým stahováním tlačil jídlo dál do trávicího ústrojí.

Pomoc pro ní přestavuje právě tenhle zvláštní jídelní stolek, který jí zaručí horizontální polohu kompletního trávicího traktu, kterou potřebuje při krmení i 10 minut po něm na trávení.

Belle na videu je necelých osm měsíců, pro psa nezvyklý způsob přijímání potravy se prý naučila velice rychle a její páníčkové se radují, že se má čile k světu. 😊

Tak co, měli jsme pravdu? Jen se nestyď přiznat, že i tobě ukápla slza.

Celebrity v přírodě: Zvířata pojmenovaná podle zpěváků a herců

Psi, nebo kočky: Který z domácích mazlíčků tě opravdu miluje?

Ilustrační foto: ShutterStock

Články, které by tě mohly zajímat