Právě vysíláme

PETR ČECH po sezoně ukončí profesionální kariéru!

15. ledna 2019 12:10
PETR ČECH po sezoně ukončí profesionální kariéru!

Hvězdný český brankář Petr Čech oznámil, že po sezoně skončí s fotbalem. Brankář Arsenalu uvedl, že vyhrál to, co mohl a že se těší na život mimo fotbalové hřiště.

Legenda českého fotbalu

Málokterý český sportovec se může chlubit tak úspěšnou kariérou, jako Petr Čech. Český gólman po začátcích v pražské Spartě a ve francouzském Rennes stihl odehrát patnáct sezon v anglické Premier League, kde hájil barvy Chelsea a nyní Arsenalu. Čech se během svého působení v těchto dvou londýnských klubech stal rekordmanem v počtu obdržených čistých kont v historii Premier League a stal se klubovou legendou na obou břehů řeky Temže, což se jen ten někomu nepodaří.

Rekordman s velkým R

Kromě úspěchů na klubové úrovni se Čech stal rekordmanem i v dresu českého národního týmu. Jako jedinému hráči v historii se Čechovi podařilo připsat si na konto 124 startů za národní tým, včetně účasti na Euru 2004, na mistrovství světa v 2006 a na Euru 2012.

Odchod do důchodu?

Po ukončení kariéry za národní tým nyní následuje i ukončení klubového působení nejúspěšnějšího českého fotbalového brankáře v novodobé historii. Zatím není jisté, co má Čech za plány po ukončení kariéry. Po tak náročné kariéře bychom se nedivili, kdyby si slavný gólman dal trochu pauzu. Rozhodně by si ji zasloužil!

Čechův vzkaz si můžete přečíst níže.

Text v překladu zní:

Je to moje dvacátá sezona jako profesionální fotbalista a od mého prvního podpisu profesionální smlouvy už uplynulo dvacet let, tak si myslím, že nastal dobrý čas oznámit, že po sezoně ukončím kariéru. V Premier League hraji již patnáct let , vyhrál jsem, co se dalo a cítím, že jsem splnil vše, co jsem chtěl splnit. Budu nadále tvrdě pracovat za Arsenal a snad tuto sezonu vyhrajeme ještě jednu trofej. Následně se těším na to, co mi nabídne život mimo fotbalové hřiště.

Vše, o Petru Čechovi si můžete přečíst tady

Zdroj: Instagram

Největší komiksové postavy všech dob. Kterou máte nejradši?

Články, které by tě mohly zajímat