Právě vysíláme

Plnoštíhlá baletka boří stereotypy! Nemusíte být hubení, abyste mohli tančit, tvrdí

28. listopadu 2019 13:10
Plnoštíhlá baletka boří stereotypy! Nemusíte být hubení, abyste mohli tančit, tvrdí

Dvaadvacetiletá Coleen je baletkou, která se jen tak nevidí. Na rozdíl od svých drobounkých kolegyň je totiž slečnou krev a mlíko a snaží se bourat stereotypy o tom, že tomuto tanci se mohou věnovat je hubené dívky.

V pubertě si Coleen myslela, že baletka musí být za každou cenu štíhlá. Její touha po hubeném tělu ji proto dohnala až k mentální anorexii, která sympatickou brunetku trápila tři roky. Když se jí nemoc konečně podařilo překonat, uvědomila si, že musí začít bourat klasické stereotypy a dodávat odvahu slečnám, které se kvůli váze vzdávají svých snů.

„V dubnu roku 2017 jsem si založila instagramový účet, kde jsem sdílela svou cestu zpět ke zdravému životu a začala jsem také propagovat myšlenky body positive. Během pár dnů jsem měla deset tisíc odběratelů, které zajímali můj příběh i mé názory,“ píše Coleen na svých sociálních sítích s tím, její kila navíc jí vůbec nevadí a rozhodně jí nebrání v tom, pokračovat v tolik milovaném baletu.

Brunetka se dnes řadí mezi úspěšné influencerky a o svém přístupu k živou napsala i knihu. Její sebevědomý přístup fanoušky baví a mnoho slečen Coleen obdivuje za její statečnost. Když mohou být ostatně populární plus-size modelky, proč by nemohly frčet i plus-size baletky.

 

Zdroj: Instagram

Články, které by tě mohly zajímat