Právě vysíláme

Trpím mentální anorexií, šokovala plus size modelka Tessa Holiday

12. května 2021 9:10
Trpím mentální anorexií, šokovala plus size modelka Tessa Holiday

Plus size modelka Tess Holliday šokovala své sledující na Instagramu. Promluvila totiž o poruše příjmu potravy a řekla, že má mentální anorexii.

„Mám anorexii a léčím se. Už se nestydím říct to nahlas. Má nemoc je výsledkem současného diktátu společnosti, která oslavuje pouze hubené lidi, kteří podle ní mají snad větší hodnotu. Konečně se dokážu starat o své tělo, které jsem celý život trestala. Konečně jsem svobodná,“ napsala Tess na Twitteru potom, co si její sledující začali všímat, že ztratila na váze a hubne. Plnoštíhlá modelka pak prosí, aby fanoušci její váhu absolutně nekomentovali a přestali už dokola řešit její vzhled.

„Pokud nedokážete někoho pochválit bez ohledu na to, abyste přitom zmínili jeho postavu nebo velikost oblečení, raději buďte prosím zticha. Momentálně se léčím s poruchou příjmu potravy. Poprvé v celém mém životě teď konečně pravidelně dávám svému tělu to, co potřebuje. Pokud dáváte do stejné roviny hubnutí a zdraví, je to špatně. Jen tím říkáte, že ten, co nosí menší velikost šatů, má pro vás větší hodnotu jako člověk,“ napsala.

Tess je na sociálních sítích velmi úspěšná a její profil na Instagramu sleduje přes 2 miliony lidí. Stále se však kvůli svému tělo potýká s kyberšikanou a musí navštěvovat terapeuta.

 

Zdroj: Instagram

Články, které by tě mohly zajímat