Právě vysíláme

Praha je třetím nejkrásnějším městem planety

13. července 2022 12:10
Praha je třetím nejkrásnějším městem planety

Praha je podle mezinárodního magazínu Time Out třetím nejkrásnějším místem planety, a zároveň šestým nejlepším. Čtenáři v anketě hodnotili jídlo, pití, galerie nebo noční život.

„Praha není jen krásná. Návštěvníci mohou registrovat zvyšující se kvalitu života, kterou demonstruje obrovské množství galerií a muzeí a také cenově dostupné a kvalitní restaurace. Pokud chcete ticho, můžete vyrazit do přírody, například na Divokou Šárku. A přitom vůbec neopustíte město,“ popsal ve svém hodnocení magazín Time Out.

Jeho redaktoři upozorňují také na procházku po Náplavce, která byla nominovaná na architektonickou cenu, či na Střelecký ostrov, který „nabízí pohled, jenž se nikdy neomrzí“. Vyzdvihují rovněž systém veřejné dopravy.

Zatímco v žebříčku Nejlepších měst k žití si Praha polepšila ze sedmého na šesté místo, o dvě pozice klesla v žebříčku, ve kterém čtenáři hodnotili krásu měst. Zatímco v roce 2021 dosáhla první příčky, letos skončila až třetí.

Průzkumu se zúčastnilo celkem 20 tisíc lidí z 53 zemí světa. Kromě jiného hodnotili noční život, jídlo a pití či chování místních obyvatel. Právě v žebříčku Nejvíce přátelských měst se Praha propadla, skončila mimo první desítku.

Nejlepším městem na světě byl zvolený Edinburgh. Magazín Time Out vyzdvihuje především jeho krásnou scenérii, nabízí však také širokou škálu restaurací či barů. Druhou příčku obsadilo Chicago, do nejlepší trojky se pak vlezl ještě Medellín. Před Prahou skončili Glasgow a Amsterdam.

Články, které by tě mohly zajímat