Právě vysíláme

Prestižní univerzita v CAMBRIDGE chystá velké změny: přednášky na celý příští rok budou online

21. května 2020 9:10
Prestižní univerzita v CAMBRIDGE chystá velké změny: přednášky na celý příští rok budou online

Univerzita v anglickém městě Cambridge patří dlouhodobě mezi nejlepší na světě. Od příštího roku se ale výuka v této slavné instituci radikálně změní. Všechny přednášky budou totiž pořádány po internetu. Změna potrvá po celý rok.

Velká změna

Univerzita v Cambridge reaguje na pandemii koronaviru radikálně. Prestižní akademické středisko, kde studoval například známý fyzik Stephen Hawking, chce pořádat virtuální přednášky po celý příští ročník.

Studenti se tak budou moci vidět se svými kolegy pouze ve volném čase nebo v menších skupinkách. Musí ale nadále dodržovat pravidla bezpečné vzdálenosti od ostatních.

Cílem těchto mimořádných opatření je bránit šíření koronaviru na univerzitě. Velká Británie patří k nejsilněji zasaženým zemím pandemie – vedení prestižní univerzity v Cambridge tak nechce riskovat.

Nová pravidla zatím platí pro celý příští školní rok. Podmínky se ale můžou ještě změnit, pokud to situace okolo Covidu-19 dovolí. Tedy nejspíš do doby, než se najde vakcína. Na té už pracují velcí rivalové cambridgeské univerzity v Oxfordu.

Zdroj: The Guardian, Cambridge.ac.uk, Shutterstock, BBC

Články, které by tě mohly zajímat