Právě vysíláme

Příběh bezdomovce, který zachránil ženu v nesnázích, je lež. Trojice získala podvodem statisíce dolarů!

19. listopadu 2018 14:10
Příběh bezdomovce, který zachránil ženu v nesnázích, je lež. Trojice získala podvodem statisíce dolarů!

Příběh bezdomovce Johnyho, který ženě v nesnázích daroval svých posledních 20 dolarů, obletěl celý svět. Dobrý skutek muže bez domova všechny dojal a lidé začali Johnymu posílat peníze. Nyní se však zdá, že šlo o pouhý podvod a bezdomovec byl pouze součástí předem připraveného plánu.

Loni v listopadu došel šestadvacetileté Kate McLureové benzin a Johny jí dal svých posledních dvacet dolarů, aby mohla natankovat. Žena pak z vděčnosti založila společně s přítelem Markem D’Amicoem sbírku na serveru GoFundMe, kde nabádala ostatní, aby na Johnyho posílali peníze a pomohli mu tak s novým začátkem života.

Na muže se vybralo neuvěřitelných 400 tisíc dolarů. Poté se však začaly dít zvláštní věci a o příběhu laskavého bezdomovce se začalo pochybovat. Nejprve si Kate s partnerem znenadání začali žít na vysoké noze a s Johnym se rozešli ve zlém. Muž pak dvojici zažaloval za to, že vybrané peníze nikdy nedostal a byl pouze zneužit párem chamtivců, jenž chtěl peníze pouze pro sebe. O případ se posléze začala zajímat policie a přišla s překvapivým rozuzlením.

Vymyšlená historka?

Díky vyšetřování totiž vyšlo najevo, že se bezdomovec s párem znal už nějakou dobu předtím a historka s benzinem posloužila jen jako dojemný příběh, který měl lidi přinutit poslat peníze.

Ačkoliv Kate svou vinu popírá a tvrdí, že s bezdomovcem měla ty nejčistší úmysly, textové zprávy z jejího telefonu ukazují něco jiného. „OK, ta část s benzinem je kompletně vymyšlená, ale ten chlápek není. Musela jsem si něco vymyslet, aby se lidi cítili špatně, takže o tom vymýšlení ticho,“ stojí v jedné ze zpráv, které potvrzují, že historka z benzínové pumpy byla opravdu pouze vymyšlená.

Pokud bude trojice usvědčena, hrozí ji až 10 let vězení. Vybrané peníze, nebo alespoň ty, co doposud nebyly utraceny, by se pak měly dárcům vrátit. Celou částku chce posléze vyrovnat server GoFundMe, na kterém byla sbírka založena.

Zdroj: BBC

5 nejčastějších nočních můr. Co znamenají?

Články, které by tě mohly zajímat