Právě vysíláme

Problémy v českém týmu? Dominik Simon se měl poprat s Filipem Hronkem

18. května 2022 12:10
Problémy v českém týmu? Dominik Simon se měl poprat s Filipem Hronkem

Český národní hokejový tým schytává po prohře s Rakouskem kritiku ze všech stran. Za tristním výkonem hokejistů by podle všeho mohlo stát dusno v kabině. Dominik Simon, který v úterý náhle opustil tým kvůli rodinným důvodům, se měl údajně poprat s parťákem z obrany Filipem Hronkem.

„Odpojil se z osobních důvodů. Je to pro nás ztráta, ale vliv na chod mužstva to nemá. Zkrátka se stalo. Jelikož jde o velmi citlivou osobní záležitost a respektujeme Dominikovo soukromí, prosíme o pochopení, že se k celé záležitosti nebudeme více vyjadřovat,“ uvedl manažer českého týmu Petr Nedvěd na adresu Dominika Simona.

Podle sportovního experta iSport.cz Miroslava Horáka však za odchodem Simona stojí i jiný důvod. Z několika zdrojů se k němu dostala informace, že se sedmadvacetiletý hokejista měl poprat s o tři roky mladším Filipem Hronkem. „Je to sice nezvyklý jev, nicméně se to občas stává. Taková situace si vyžadovala řešení, což je, že Simon opustil výpravu,“ uvedl Horák.

Situaci okomentoval také hokejový komentátor Robert Záruba. Ten na základě získaných informací uvedl, že trivializovat situaci zmínkou „jen o nějakém konfliktu“ považuje za „velmi zkreslující a krajně necitlivé“. Po zjištění pravého stavu věcí se rozhodli s Českou televizí respektovat přání hráče a zatím nepodávat bližší informace.

Ke konfliktu mezi Simonem a Hronkem mělo údajně dojít po prohře se Švédskem. Vliv pak zřejmě měl i na výkon hráčů českého národního týmu proti Rakousku, který nelze označit za jiný než tristní. Reprezentanti si po celou dobu drželi jednogólový náskok, necelých čtyřicet sekund před koncem však Rakousko srovnalo a o vítězi rozhodly až nájezdy. V nich se žádný z českých hráčů netrefil.

Oživit náladu v týmu by mohl příjezd Davida Pastrňáka, který by se k němu měl připojit již ve středu. Ve čtvrtek by pak měl nastoupit proti do zápasu proti Lotyšsku. U Bruins musel přitom za svou účast na mistrovství světa lobbovat. Jak uvedl v rozhovoru pro deník Sport, reprezentovat Českou republiku pro něj moc znamená. „Kdykoliv je příležitost, moc rád si obléknu národní dres,“ řekl.

AKTUALIZACE: Podle nejnovějších zpráv Dominik Simon opustil mistrovství světa kvůli psychickým problémům. Informaci o konfliktu doposud žádná ze zúčastněných stran nepotvrdila.

Články, které by tě mohly zajímat