Právě vysíláme

Restaurace, kterou vlastní LIONEL MESSI, rozdává jídlo bezdomovcům v Argentině!

10. července 2019 12:10
Restaurace, kterou vlastní LIONEL MESSI, rozdává jídlo bezdomovcům v Argentině!

Ačkoliv je to několikanásobný milionář a jeden z nejslavnějších fotbalistů planety, Lionel Messi má stále srdce na správném místě. Argentinský fotbalista nedávno nařídil, aby jeho restaurace ve městě Rosario začala rozdávat teplé jídlo a nápoje tamním bezdomovcům.

Nádherné gesto

Pětinásobný držitel Zlatého míče a kapitán ikonické Barcelony se rozhodl, že bude pomáhat bezdomovcům ve svém rodném městě v Argentině. Jihoamerická země se momentálně ocitá uprostřed ekonomické krize a nezaměstnanost je na vzestupu. Lionel Messi se tak rozhodl, že jeho restaurace začne rozdávat bezdomovcům teplé jídlo a nápoje. Bar VIP Rosario proto každý den od 19:00 hodin do 21:00 hodin věnuje místním bezdomovcům kafé, sladké nápoje, jídlo, i trochu vína!

Hrnek od čaje na stole

Fotbalista Lionel Messi vlastní restauraci Bar VIP Rosario

Mluvčí restaurace Bar VIP Rosario potvrdila, že restaurace bude takto činit po dobu patnácti dnů, než se v Argentině opět trochu oteplí počasí. Restaurace na Facebooku rovněž uvedla, že může bezdomovcům nabídnout i teplé kabáty.

Nový charitativní program si získal několik pozitivních ohlasů v Argentině i v zahraničí. Lionel Messi již několik let věnuje velké sumy peněz neziskovým organizacím a nyní se zdá, že se fotbalista nebojí svoji charitativní práci vzít i do vlastních rukou. Klobouk dolů!

Lionel Messi

Lionel Messi

Zdroj: SportBible, Instagram, Shutterstock, Marca, Facebook, Buenos Aires Times

Články, které by tě mohly zajímat