Právě vysíláme

Shakira čelí ve Španělsku dalšímu stíhání kvůli daňovým únikům

20. července 2023 13:20
Shakira čelí ve Španělsku dalšímu stíhání kvůli daňovým únikům

Zpěvačka Shakira čelí ve Španělsku dalšímu stíhání kvůli daňovým únikům. Soud odsouhlasil vyšetřování, které se týká případu z roku 2018, nesdělil ale podrobnosti, napsala agentura AP.

Kolumbijskou hudebnici čeká koncem roku ve Španělsku soud kvůli jinému případu daňového podvodu, který se týká let 2012 až 2014. Podle prokuratury se tehdy neoprávněně vyhnula placení daní ve výši 14,5 milionu eur (asi 345 milionů korun).

Nové vyšetřování schválil soud ve městě Esplugues de Llobregat poblíž Barcelony. Zpěvačka pod jeho jurisdikci spadá kvůli místu pobytu, do Evropy se před lety přesunula za nyní již bývalým partnerem, kterým byl fotbalista Gerard Piqué.

Shakira se dostala do problémů se španělskou justicí kvůli daňovým pravidlům, která určují, že pokud rezident tráví na španělském území více než polovinu roku, musí tam také platit daně. Zpěvačka má úředně trvalé bydliště na Bahamách a tvrdí, že nijak nepochybila. Prokuratura pro ni ale žádá trest více než osmi let vězení a pokutu 23 milionů eur (550 milionů korun).

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat