Právě vysíláme

Starého pejska vystrašil ohňostroj a utekl na několik dní do lesa. Záchranáři ho však včas našli!

20. července 2016 17:10
Starého pejska vystrašil ohňostroj a utekl na několik dní do lesa. Záchranáři ho však včas našli!

Záchranáři z organizace CAHS obdrželi začátkem července několik telefonátů o tom, že se v lese potuluje jeden velmi starý a dezorientovaný pejsek, který bez pomoci dlouho nepřežije. Hned jim tedy bylo jasné, že hrají o čas a spustili velkou pátrací akci.

Hafan se potuloval v jednom z lesů v americkém státě New Hampshire. Od místních lidí se záchranářům podařilo vystopovat poslední známou polohu pejska. „Našli jsme ho relativně rychle. Byl už velmi zesláblý, ale šťastný, že nás vidí,“ uvedl jeden ze členů CAHS.

Příběh má ale ještě krásnější happy end. Krátce po jeho záchraně se totiž objevil i pejskův majitel, který ho zoufale hledal už od 4. července a pomalu se začal smiřovat s tím, že svého nejlepšího čtyřnohého kamarády již nikdy neuvidí. „Hrozně ho vystrašil ohňostroj nedaleko našeho domu a začal utíkat pryč. Hledali jsme ho všude a byl jsem z toho strašně špatný,“ uvedl jeho páníček a dodal, že hafanovi je už neuvěřitelných 17 let. „Mám neuvěřitelnou radost, že jsme opět spolu. Je to můj nejlepší parťák.“

Články, které by tě mohly zajímat